8.09.2008

...




Küçükken – bilerek ya da bilmeyerek - yediğim böceklerin intikamı bu diyordum. Küçükken yediğim bütün böcekler, şimdi insan kılığına girip, benden intikam alıyorlardı. Unutturma da bilog, bir daha ki sefere, küçüldüğümde yediğim böceklerin envanter kayıtlarını yapayım.


“Zayıflamak için mi başladın sigaraya” diye sordu.Tekrar bırakabilme zaferimi, insanlığa yad etmek için diyebildim; bu tip zaferlerden zarar gelmeyeceğini öğrendiğimden beri sigarayı bırakıyorum...

( Oysa üzerinde tavus kuşu çıkarması olan çakmağımı kullanmak istememden kaynaklanıyordu her şey. Bir yeri yakmaktansa, dumanı kendime çekiyordum ki, siz kordan rahatça kaçabilin...)


Bunların hepsi, sadece bu bilogda oluyordu...


Gördüğüm rüyayı hatırlayarak uyanmam, pek görülmüş bir şey değildi hayatımda. Rüyanın etkisi ise, parça tesirli bir bombanın odamda patlamasından daha tesirliydi, düşünsel parçalarım, odanın her tarafına yapışmış, elimde cımbız, akşama kadar dağılan parçalarımı topluyordum.


Çocukluğumun hissiz, ablak bakışları ne yazık ki elektrik prizine yapışmıştı, onu oradan almasam;

ne bana, ne çocukluğuma, ne de dünyaya bir şey olacaktı... Işığı açıp, kapatırken hatırlayacak olduğum o küçük parçacıkları, çoktan elektrik idaresi çalışanlarına teslim etmiştim.


Oysa hepimiz biliyorduk ki “ problemi sadece çıkart, çözecek birileri mutlaka bulunur”du.


Saatlerdir konuşmamıştık ve aniden döndü, “ şu an aklından neler geçiyor?” diye sordu. O kadar telaşlıydı ki, cümlenin sonuna koymaya çalıştığı ünlemin, noktasız olduğunu bile fark edemeyecek bir ifadeyle donatılmış gibiydi.


“Biraz daha kahve alabilir miyim?” diye sordum. Hayal kırıklığına uğramış bir şekilde baktı ve “ sadece bu mu?” diyebildi. Arkamda tuttuğum asamı, kafasına geçirdim ve kulağına eğilerek; “ne işine yarayacak ki aklımdan geçen ceset vagonları” dedim.


Daha bitmemişti;

“seni lanetliyorum, çünkü seni çok seviyorum” dedim ve kalabalığa karıştım.


.







4 yorum:

dark... dedi ki...

bu çok içten yazı icin tesekkurler..keyif verdi okurken...

Asuman Unsal dedi ki...

rica ederim

Adsız dedi ki...

Ben tamamını okuyamadım. çok uzun geldi.. :s

Asuman Unsal dedi ki...

ben de okuyamadım, iyi yapmışsın Carmen!
*o*