24.01.2008

Sonra o kadının acıyla karışık, coşkulu sesini işittim. Oysa saatlerce konuşmuştuk, yaralarımıza basmadan, kanatmadan birbirimizi; sabırla, anlayışla adımlayarak, kelimelerimiz karışmıştı özlemlerimize.


Ben hep o kadını dinliyordum, acıyordu sesi, sesi acırken içimde acıyordu, ben o kadını dinlemeyi hiç bırakmadım, acıyordu sesi, beni de acıtarak, acılarımızı coşkulandırıp anlamlar yüklüyorduk içlerine. Evet diyordum, bu kadın, içimi okumuş ama bunların hepsi dündü bugün dinledim o kadını, acımıyordu, gayet hissiz söylüyordu şarkısını. Ne oluyordu bana? Olan bir şey yoktu. Dün, dündeydi.


Acımıyordum ki, acıtacak bir şey bulayım kendime. Ben bunu hep yapardım, eskiden, şimdi, sonradan hatta daha sonraları da, hep yaptığımı, yaptım; bir daha yapmamaya karar verdim.


Oysa ben bilirim, bildiklerimi söylemem kimseye. Doğru şeyi, doğru zamanda söyleyememek gibiydi zaman, doğru zamanda söylenemeyen onca şey havaya savrulurdu, kuşlar beslenirdi. Ben demek ki ondan zamansız savurdum sözlerimi, havaya karışsınlar, kuşlar aç kalmasın diyeydi bugüne kadar söylediğim ne varsa. Şimdi değişen neydi, doğru zaman kiplerimi, doğru zamanlara dilimleyip kullanabiliyor olmam mıydı? Yok, sanmıyorum. Sorun yoktu ki, ben bulanıklaştırmışım, yolun kenarında biriken suyu elinle karıştırmak gibi, sabır gerekiyor, durulmasını beklemek için.

Biraz sabır.


Oysa ben seni hep sevdim, seveceğim. Arta kalan zamanın olmak istemediğime karar verdim. Birlikte arttıralım da, arttırdığımızla ne yapmak istediğimize kendimiz karar verelim.


Çığlık, çığlığa dinliyorum kadını, hala acımıyor. Bazı zaman insan; yanında olsun ister. Birlikte var olmak ister, bencillikse bu, bencil olmak ister, sevdiğine bencillik de denir bunun adına, ama bazen insan bunu çok ister.


Gülüp, geçeceğiz birazdan, belki o kadın yine acıtacak canımı;

sen canıma can katarken, burada güneş hep doğduğu yerden batacak.

5 yorum:

Zeynep'in Yeri'nden Zeynep dedi ki...

ne güzel yazmışsın...
şu anda fondaki müziğimle tarçın tarçın oldular.
yüreğine sağlık.

Zeynep'in Yeri'nden Zeynep dedi ki...

ne güzel yazmışsın...
şu anda fondaki müziğimle tarçın tarçın oldular.
yüreğine sağlık.

Asuman Unsal dedi ki...

teşekkür ederim Zeynep, senin de ne güzel yerin var (:

Hass dedi ki...

yeni bannerı çok sevdim..tiktaklar çok garip hayvanlar

Asuman Unsal dedi ki...

yapıyoruz işte birşeyler, ruh haliyle ilişik ek tarafınıza yukarda sunulmuştur
tik, tak enteresan işte