10.05.2009




.

Bilemiyorum.

Bilemediğim zamanlara rastlıyor olmamız ise üzücü bebeğim. İğde kokularını tek ben mi duyuyorum, insanlar kokunun yanından umarsızca geçip, gidiyorlar. Daha da çok içimize çekmek için, solungaçlarımızı da devreye sokuyoruz değil mi Spak?

Ah Sayler, Mr. Spak olmak için mi doğdun?


Sonrasında her gelincik mevsimi bana böyle oluyor, gitmek isteğim gelinciklerin parlak yüzeyleri gibi, dokusuz pırıl pırıl, kendiliğinden narinleşiyor.


Eski çantalarımı karıştıyorum, astarı delinmiş olanlar en ilgi çekiciler arasında ön sıralarda... Neler neler çıkıyor, pipo çakmağı olduğunu düşündüğüm bir şey misal, renginden dolayı aldığım kesin de, kullanmadığımdan eski çantamın astar altına atılmış olması da onun mutlak kaderi gibi. Sonra bir kaç vermidon, hijyenikliği ortadan kalkmış ped, migros fişi bir de kalem pil çıktı.

Heyecanlıyız değil mi cicim?

Sonra eskimiş insanlar geçiyor, okuduğum kitapların kahramanlarına kıyafetler beğeniyorum, en kifayetsizleri, en sevmediklerime biçiyorum; ciğerlerimde Mayıs lar tütüyor, şair burada senden bahsediyor, lakin o kim, kimse bilmiyor, şair bile; sen hariç...


İnsanlar esmerleşmeye başladılar bile, saçlarımsa daha da turunculaşıyor, onlar kararırken benim havuca dönüyor olmam en çok köstebekleri sevindiriyor. Neden bu kadar sevindiklerini anlamıyorum lakin çok gülüyorum.


Faradey ölüyor ya, yanına uzanıp bende ölmek istiyorum, gözlerimizi hiç kapamayın demek istercesine bakıyoruz lakin anlaşılamıyoruz. Hiç anlaşılamadığımızı bilmek bizi çok sevindiriyor, anlaşılabilseydik bu kadar tenha bir dünyamız olur muydu, sanmıyoruz.


Sonrasında ne olursan ol, onların anladığı kadarsın sözü var ya; kendimizi anlatmaya çabalamaktan bir kez daha vaz geçiyoruz, anlaşılmak değil de bebeğim, boşuna çabalaman üzüyor, zaten beklediğimiz hiçbir şey yok; değil mi okuyucu? Sen de yardımcı ol biraz.


Selenge Yayınlarının Türk Uygarlıklarıyla ilgili şa'ane kitapları var, hani bir kaçına baksan; yemişim Antik Yunan ı, diğer mitleri nasıl bayat geliyor hepsi onları okuduktan sonra....


Şimdi nikontinsiz ciğerlerini içime çekiyorum ve ciğersiz kalışını kutluyoruz.
Kim mi?
Ben ve tüm insanlık bebeğim.

Hadi mışıl mışıl...

Sana da iyi geceler.



.

2 yorum:

libi dedi ki...

2 kelime;

süper yazıyorsun

Asuman Unsal dedi ki...

mmmm, utandım bak!